Thuis is waar je 'veilig' bent.

Wij geven u gratis tips.

Beveiligingtips

Slapende honden…

Inbrekers beschouwen berichtjes als 'bakker, deze week geen brood' of 'we zijn op... terug van vakantie' of berichten op uw antwoordapparaat of voicemail als een uitnodiging voor een onaangekondigd huisbezoek. Spreek met uw buren af dat zij op uw woning letten tijdens uw afwezigheid.

Tijdens uw vakantie…

Zorg dat uw woning er bij langere afwezigheid bewoond uitziet. Laat de post uit de brievenbus halen, het gazon maaien, de gordijnen openen en sluiten en de verlichting via schakelklokken regelmatig branden.

Track & Trace…

Geen enkele maatregel kan inbraak volledig uitsluiten. Zorg daarom dat uw eigendommen traceerbaar zijn. Registreer ze op een lijst, maak foto's en berg deze documentatie veilig op. Ook kunt u in een aantal gevallen uw postcode en huisnummer op uw eigendommen aanbrengen.

Sleutels…

Geef alleen bevoegde personen een sleutel van uw pand en berg reservesleutels goed op. Hang geen labels met namen of kentekens aan sleutels, laat geen sleutels in sloten zitten en vervang sloten als u de sleutel ervan verloren bent.

Rondom uw pand…

Berg in en om uw huis of bedrijfspand alle aanwezige klimmaterialen veilig weg of leg ze vast met een ketting en/of hangslot. Maak het inbrekers niet té eenvoudig om snel toe te slaan

In de schijnwerpers…

Inbrekers staan niet graag in de spotlight. Kies daarom voor schrikverlichting. Deze schakelt automatisch in als er iemand langs loopt. Dit is gemakkelijk en veilig voor u wanneer u in het donker thuiskomt, maar vervelend voor de inbreker.

Alarmtips

Opvolging van een alarm…

Laat uw alarm professioneel opvolgen. Kiest u voor stil alarm (eventueel gecombineerd met optisch en/of akoestisch alarm), dan kunt u alarmmeldingen via een telefoonlijn naar een centrale meldkamer sturen. Tegen een bescheiden vergoeding bent u dan dag en nacht verzekerd van professionele alarmopvolging volgens een door uzelf bepaald scenario.

Bedieningsgemak…

U bedient uw alarmsysteem met een pincode. Bewaar deze code op een veilige plaats en wijzig hem regelmatig om misbruik te voorkomen.

Maak een beveiligingsplan…

Door de zwakke plekken van inbrekers te benutten, voorkomt u dat zij de zwakke plekken weten te benutten. Ontneem een inbreker de kans om zijn werk eenvoudig, snel en geruisloos te doen. Het maken van een beveiligingsplan vormt daartoe een goede aanzet.

Bedieningsgemak…

U bedient uw alarmsysteem met een pincode. Bewaar deze code op een veilige plaats en wijzig hem regelmatig om misbruik te voorkomen.