Klantenkring

Elegant B.V. bedient een brede klantenkring.

Referenties bekijken

    


       

 

Een veilig gevoel

Met een betrouwbaar alarmsysteem, kunt u met een gerust hart van huis. U weet immers dat een inbreker vrijwel direct vertrekt, zodra het alarm afgaat. Hij graait niet langdurig door uw spullen, beschadigt uw inboedel niet en neemt weinig tot niets mee. Bent u zelf thuis als het alarm afgaat, dan weet u dat er onraad is. U kunt tijdig reageren en voorkomen dat u de inbreker tegenkomt.

Valt uw woning in een hogere risicoklasse, dan kan uw verzekeringsmaatschappij een alarmsysteem verplicht stellen. Laat u op eigen initiatief een alarmsysteem installeren, dan levert dit vaak een premiekorting voor uw inboedel- verzekering op. Ook deze aspecten vertellen wij u tijdens een vrijblijvend gesprek.

Onze aanpak van uw beveiligingsinstallatie

Degelijk onderhoud

Onze dienstverlening gaat verder dan de verkoop en installatie van beveiligingssystemen. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij ons centraal. Zo bieden wij jaarlijks onderhoud en 24/7 service. Nieuwe ontwikkelingen leiden soms tot nieuwe inzichten. Daarom is het verstandig om jaarlijks te bekijken of uw oplossing nog voldoet.

Storingen

Een alarmsysteem moet passen bij het risiconiveau van uw pand. Eenvoudige bediening en gebruiksvriendelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol. Zo hoort u eerst een bescheiden waarschuwingstoon als u het alarm per ongeluk zelf activeert. Daarna treedt de werkelijke alarmering pas in werking. Wordt het alarmsysteem geactiveerd als u niet thuis bent, dan stopt de alarmering na enige tijd. Blijft de inbreker in uw woning, dan herhaalt deze procedure zich automatisch.

Mochten er onverhoopt storingen optreden, dan is onze technische dienst snel ter plaatse om deze te verhelpen.

De meldkamer is er voor u

De meldkamer controleert de werking van uw beveiligingsinstallatie regelmatig. Bij storing of twijfel over het functioneren, neemt de centralist snel maatregelen. De meldkamers waar wij mee samenwerken zijn uitgerust met geavanceerde computerapparatuur en speciaal voor dit doel ontwikkelde software voor de grootst mogelijke efficiëntie en betrouwbaarheid.

A-meldkamers maken gebruik van alle mogelijkheden die de hedendaagse telematica- en computertechniek biedt. Zo is de complete ICT-infrastructuur redundant en het telefoonnetwerk zelfs viervoudig uitgevoerd. Het uitgangspunt is dat calamiteiten snel worden gesignaleerd. Daarna is uiteraard een snelle en foutloze (re)actie vereist.

Het registreren van binnengekomen alarmmeldingen en het vastleggen van telefoongesprekken verloopt volledig geautomatiseerd. Alle documenten betreffende uw abonnement (aanmelding, wijzigingen, contract, etc.) zijn veilig digitaal opgeslagen. Uw gesprekken met de meldkamer worden d.m.v. Electronic Voice Logging (EVL) opgeslagen bij uw persoonlijke gegevens.

Klantvriendelijkheid

Als gebruiker hebt u voordeel bij de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het meldkamersysteem. U hoeft bij elk contact slechts uw 8-cijferige pincode in te voeren via de telefoon waar u op dat moment mee belt. Het meldkamersysteem herkent deze code al voordat u de centralist aan de lijn krijgt. De computer toont bij wie deze pincode hoort. De centralist weet dus exact wie zich aan de andere kant van de lijn zou moeten bevinden.

Kwaliteit

Meldkamers onderhouden nauwe contacten met politie en brandweer en informeren elkaar over alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van bewaking en opvolging. Europees geaccrediteerde keuringsinstellingen toetsen constant de zware kwaliteitseisen waar alle erkende meldkamers aan moeten voldoen. De meldkamer wordt hierbij aangemerkt als een A-meldkamer.

Eenvoudig in gebruik

In principe werken alle alarmsystemen op vergelijkbare wijze. Een detector registreert een inbraak(poging) en geeft dit via een elektrische impuls door aan een centrale. Deze activeert een combinatie van één of meer sirenes, een flitslicht en/of een telefoonkiezer voor doormelding naar de meldkamer. Alle onderdelen van een alarmsysteem zijn beveiligd tegen sabotage. Het vernielen van een kabel of een detector helpt de inbreker dus niet.

Service en support

Uw bezittingen worden elektronisch bewaakt. Uw beveiligingsinstallatie staat d.m.v. een online verbinding rechtstreeks in contact met de meldkamer. Een alarm is direct op de terminals van de meldkamer zichtbaar, waarop de centralist onmiddellijk adequate actie zal ondernemen. Dit gebeurt uiteraard zoals vooraf met u is afgesproken.